Siapa Perlukan ESP?

Dlm entry yg lepas, klik sini – sy ada hutang satu entry ttg siapa yg perlu amik ESP..kan?

Harini saya nk cerita sikit….apa kelebihan ESP utk golongan2 yg memerlukannya.

1. Ibu menyusu (menambah tenaga ibu..bekalan protein yg penting utk proses penyembuhan tisu selepas bersalin..dan memekatkan susu badan)

2. Ibu hamil (esp yg kaya protein dan vitamin B penting utk perkembangan janin dan cegah masalah mual dan muntah yg dialami ibu)

3. Lelaki/wanita yang ingin turunkan berat badan (kandungan indeks glisemiknya yg rendah membantu kita rasa kenyang lebih lama. Indeks glisemik yg rendah menandakan lebih masa yg diambil utk karbohidrat ditukar pada tenaga)

4. Sesiapa sahaja yang inginkan kesihatan berpanjangan (diperkaya dgn 9 asid amino penting yg diperlukan tubuh. Asid amino tidak dpt dihasilkan sendiri oleh tubuh.9 jenis asid amino tu adalah histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, phenylalanine, threonine, tryptophan dan valine. ok pasal asid amino ni nant sy buat satu entry khas kihkihkih byk bole cerita

5. Mereka yang mengalami masalah kesuburan (galakkan proses pemulihan sel rosak kepada sel sihat untuk fungsi badan yg sempurna)
6. Mereka yang ingin menghilangkan parut (parut jerawat mahupun parut2 di badan) –same as per above hihihihihi
7. Mereka yang ingin menaikkan taraf kesihatan 

8. Mereka yang inginkan kulit cantik berseri serta halus mulus
9. Wanita yang inginkan payudara anjal
10. Sesuai untuk kanak2 sehinggalah warga emas.

Ok next entry saya nk cerita ttg 9 asid amino tadi tu..penting tu utk kita tau. 🙂

Diy~~

Kenapa Performance Drink Laris Di Bulan Ramadhan?

Ok topic kali ni mmg tgh hot
Sana sini org mahu…smpai kt HQ pn habis stok. Dasat kn?

Apa yg best sgt…betul tak?

Disamping rs die yg tak dinafikan sedap tu (rasa air oren lg byk bancuh lg best)…sebenarnya keunikkan PD ni dia ada ELEKTROLIT + MINERAL

komponen ELEKTROLIT yg penting ad 5 jenis :
Sodium….chloride…magnesium…kalsium…potasium..

Apa pentingnya ELEKTROLIT?
Bantu tubuh kita stabilkn bendalir agar tak kering…tak dehydrate.
Korang pn tau kn bila berpuasa kita tak mkn minum…plus plak cuaca panas El Niño yg bole tahan bahang ni
Senang ckp…ELAK DAHAGA !

Baik jg utk sistem neuromotor (tindak balas saraf dan otot)
Sbb tu pesakit GOUT kita rekemen PD
sejuk skit SENDI tu….

Ok skang da tau kn nape org serbu Performance drink? Haaa gitu

Ok cukup utk mlm ni….
Next entry sy cerita manfaat air popular kegemaran ramai ni ok?

Stay tune !
Diy~~

dede

Anak2 remaja yg sedang meningkat dewasa

Mesti alami fasa ni
JERAWAT !

So apa yg kami bole syorkan?

BCOMPLEX
GARLIC
GLA COMPLEX

3 item ni membantu meredakan masalah jerawat yg dihadapi !

Da ok jerawat….
Amik VITA E dgn SR VIT C

bg HILANG PARUT…
CERAH DAN LEMBUT KULIT !

Crita pasal jerawat plak da…tadi nk post psl ESP hahahaha
Ok..next entry ya !

 

Macam mana nk meredakan jerawat?

Resepi ESP di bulan Ramadhan….apa istimewanya ESP ni?

photo-11-vert

Sana sini tgk org update resipi ESP….

Saya pn nk cuba la kannnn?

ESP + fresh milk strawberry = marbelesss

Ok mari kite tgk ape perbezaan ESP berbanding soya yg ada di pasaran?

1) kacang soya yg digunakan adlh non-GMO (non-genetically modified organism)

2) diproses pd kadar suhu yg rendah

3) setiap 1 tong esp 850 gram tu terhasil drpd 30 kg kacang soya (ohh my godd)

4) sumber tenaga segera..bole bertahan lama

5) ada 9 asid amino penting yg tak dpt dihasilkan oleh tubuh manusia

6) rendah indeks glisemik (39) sgt sesuai utk pesakit diabetes

7) Rendah lemak

8) Tiada kolestrol

9) tiada asid uric

10) sgt mudah diserap tubuh manusia

Ok ni la perbezaan ESP yg korang patut tahu….

Next entry kite cerita tentang siapa yg perlu amik ESP ni ya?

See you later !

Diy~~